Ekipler için 5 Popüler Veri Görselleştirme ve Raporlama Aracı

Veri görselleştirme ve raporlama araçları, ekiplerin büyük miktarda veriyi anlamlandırması için giderek daha önemli hale geliyor. Bu tür araçlar, şirketlerin verileri analiz etmesine ve daha iyi karar almak için içgörüler kazanmasına olanak tanır. 

Bu makalede, piyasada bulunan en popüler veri görselleştirme ve raporlama araçlarından bazılarını, özelliklerini ve her büyüklükteki ekibe nasıl fayda sağlayabileceklerini keşfedeceğiz.

1. Tableau

Kaynak: Tableau.com

Tableau, kullanıcıların verileri analiz etmesine, görselleştirmesine ve paylaşmasına yardımcı olan popüler bir veri görselleştirme platformudur. Platform, veri analistlerinin ve diğer profesyonellerin etkileşimli ve sezgisel veri görselleştirmeleri ve panoları oluşturmasına olanak tanır.

Tableau, verileri işleme ve istenen çıktıyı hızlı bir şekilde sağlama becerisiyle tanınır. Herhangi bir kodlama bilgisi olmadan karmaşık veri görselleştirmeleri oluşturabileceğiniz sezgisel bir sürükle ve bırak arayüzüne sahiptir.

Tableau’nun göze çarpan özelliklerinden biri, veri görselleştirmeleri oluşturmadan önce verileri hazırlama, temizleme ve biçimlendirme becerisidir. Verilerin içgörüler ve sonuçlar çıkarmak için doğru ve anlamlı olmasını sağlar.

Tableau çizelgeler, grafikler, haritalar ve daha fazlasını içeren bir dizi görselleştirme seçeneği sunar. Kullanıcılar bu seçenekleri özelleştirebilir ve ihtiyaçlarına göre ekip üyeleri veya paydaşlarla paylaşabilir. 

Tableau, 14 günlük ücretsiz deneme sunar ve ardından kullanıcılar Tableau Creator, Tableau Explorer veya Tableau Viewer gibi çeşitli fiyatlandırma planları arasından seçim yapabilir.

2. MeisterTask

Kaynak: softwareadvice.com

MeisterTask, çevik ekipler için tasarlanmış kullanışlı bir proje yönetim aracıdır. Ekip üretkenliğini izlemek, ilerleme kaydetmek ve zaman veya güvenlik raporları için kullanabilirsiniz.

MeisterTask, sezgisel ve oldukça kullanıcı dostu, kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Ayrıca ekipler için özelleştirilmiş gündemler oluşturmak için bazı panolar sunar. 

MeisterTask’ın ana özelliklerinden biri, tamamlanmış, süresi geçmiş veya yaklaşan görevler hakkında ayrıntılı bilgi vermesidir. Proje yöneticileri, bazı iyileştirmeler için alanları belirlemek için bu bilgileri kullanabilir.

MeisterTask ayrıca gerçek zamanlı işbirliği sunarak ekip üyelerinin projeler ve görevler üzerinde işbirliği yapmasına olanak tanır. Ayrıca Slack, Google Drive ve Dropbox gibi diğer araçlarla da entegre olur.

Uygulama, özel arka planlar, görev otomasyonu ve daha fazlası gibi ekstra özelliklere sahip ücretsiz bir premium plan sunar.

3. Looker

Kaynak: Looker.com

Looker, yararlı içgörüler elde etmek için verileri analiz edebilen başka bir harika veri görselleştirme aracıdır. Derinlemesine araştırma için gerçek zamanlı veri panoları sunarak işletmelerin veri görselleştirmelerine dayalı olarak hızlı kararlar almasına olanak tanır.

Bu uygulamanın en iyi yararı, Looker’ın Redshift, Snowflake, BigQuery ve 50’den fazla SQL lehçesi dahil olmak üzere çeşitli veri kaynaklarına bağlanmasıdır. Kullanıcıların pek çok veri tabanına zorlanmadan bağlanmasını sağlar.

Looker’ın öne çıkan diğer bir özelliği de özel metrikler ve boyutlar oluşturma yeteneğidir. Bu özellik, kullanıcıların verileri kendi özel ihtiyaçlarına en iyi şekilde uyacak şekilde analiz etmelerini sağlar. Looker ayrıca içgörüleri ve eğilimleri ortaya çıkarmak için veri keşfetme özellikleri sunar.

Çizelgeler, grafikler ve tablolar dahil olmak üzere çeşitli görselleştirme seçeneklerini bulabilirsiniz. Bu görselleştirmeler kolayca özelleştirilebilir ve ekip üyeleri veya paydaşlarla paylaşılabilir. 

Looker, kullanıcının özel ihtiyaçlarına göre bir fiyat teklifi sunar. İlgilenen kullanıcılar, Looker web sitesinde bir form doldurarak fiyat teklifi talep edebilir.

4. Google Veri Stüdyosu

Kaynak: atastudio.withgoogle.com

Google Data Studio, kullanıcıların e-tablolar, Google Analytics ve Google Ads dahil olmak üzere çeşitli veri kaynaklarından ayrıntılı raporlar ve gösterge tabloları oluşturmasına olanak tanıyan ücretsiz bir uygulamadır.

Google Data Studio’nun en dikkat çekici özelliklerinden biri sadeliğidir. Yeni başlayanlar bile, kullanıcı dostu arayüzünde kolayca gezinebilir ve herhangi bir kodlama veya komut dosyası oluşturma bilgisine ihtiyaç duymadan ilgi çekici veri görselleştirmeleri oluşturabilir.

Google Data Studio, önceden oluşturulmuş çeşitli veri bağlayıcıları, veri görselleştirme seçenekleri ve oluşturulmuş metrikler sunar. Bu özellikler, kullanıcının özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış özel gösterge panoları oluşturmayı kolaylaştırır.

Google Data Studio ayrıca, verilerin olmasını istedikleri gibi sunulmasını sağlamak için kullanıcıların özel filtreler ayarlamasına olanak tanır. Kullanıcıların belirli metriklere veya boyutlara odaklanan özel raporlar oluşturmasına olanak tanır.

Google Data Studio’nun bir diğer önemli avantajı da ortak çalışma özellikleridir. Araç kullanılarak oluşturulan panolar paylaşılabilir, yani ekip üyeleri karar vermek için çok önemli olan verilere erişebilir. 

Fiyatlandırmaya gelince, Google Data Studio her büyüklükteki ekibin erişimine açık hale getiren ücretsiz bir araçtır. Ek özelliklere ihtiyaç duyan kullanıcılar ücretli sürüme geçebilir. 

5. Microsoft Power BI

Dördüncü tercihimiz, etkileşimli veri görselleştirmeleri ve iş zekası yetenekleri sağlayan bir iş analitiği hizmeti olan Microsoft Power BI’dır. 

Power BI, kullanıcıların Excel elektronik tabloları, bulut tabanlı ve şirket içi veri kaynakları ve akış verileri dahil olmak üzere çeşitli veri kaynaklarına bağlanmasına olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca verileri temizleyebilir ve dönüştürebilir, veri modelleri oluşturabilir ve raporlar ve panolar oluşturabilir.

Power BI’ın ana avantajı, özel görseller oluşturabilmesidir. Kullanıcılar, pazarda bulunan bir dizi görsel arasından seçim yapabilir veya açık kaynaklı özel görseller çerçevesini kullanarak kendi görsellerini oluşturabilir.

Power BI, Azure ve Office 365 gibi diğer Microsoft ürünleriyle de entegre olur.

Ücretsiz sürüm kullanıcılar için mevcuttur, ancak artırılmış veri depolama kapasitesi, veri yenilemeleri ve daha fazlası gibi ek özellikler sunan bir dizi ücretli plan da bulabilirsiniz.

Çözüm

Veri görselleştirme ve raporlama araçları, ekiplerin büyük miktarda veriden içgörü elde etmesi için gereklidir. Bu araçlar, ekiplerin bilgiye dayalı kararlar almasına ve eyleme dönüştürülebilir içgörüler sağlayarak üretkenliği artırmasına yardımcı olabilir.

Tableau, MeisterTask, Looker, Google Data Studio ve Microsoft Power BI, piyasada bulunan popüler veri görselleştirme ve raporlama araçlarından yalnızca birkaçıdır.

Bunu Paylaş
Pin Share

Bir yanıt yazın

Bizi Sosyal Medyadan Takip edebilirsiniz.